Membookin viestitoiminto on tarkoitettu yhdistyksen sisäiseen tiedottamiseen ja lyhyisiin viesteihin tekstimuotoisena. Viestin ulkoasua ei voi muokata, eikä viestiin voi lisätä  liitteitä tai kuvia suoraan viestiin.

Linkkejä tiedostoihin tai muihin nettisivuihin voi lisätä, ja useimmissa sähköpostiohjelmissa ne myös näkyvät suoraan klikattavina linkkeinä. Tämä riippuu aina myös vastaanottajan omista asetukista.

Linkkejä sisältävän viestin loppuun kannattaa kopioida tämä maininta:

"Jos viestin linkki / linkit eivät aukea suoraan klikkaamalla, kopioi linkki selaimen osoiteriville."

Tiedostojen tallentamiseen ja linkkaamiseen voi käyttää pilvipalveluita esim. Google Drive, OneDrive, Dropbox jne. Teimme Google Driven käyttöä varten ohjeen, miten tiedostot sinne tallennetaan, miten jakolinkki asetetaan ja miten linkki kopioidaan viestiin. Viestin vastaanottajalla EI tarvitse olla tunnuksia ko. palveluun, vaan tiedosto aukeaa linkistä aivan kuin se olisi viestin liitteenä.

Ohje Google Driven linkin jakoon (aukeaa Google Drivessä) - huom ohje on vanha, ei päivitetty/tarkistettu, mutta pääperiaatteet edelleen samat:

https://drive.google.com/file/d/17_H9gQQyEvuUMXJdr5MZej4TztIXNb0G/view?usp=sharing