Kun luot yhteisön, sinusta tulee automaattisesti myös yhteisön pääkäyttäjä, eli sinulla on oikeudet muuttaa yhteisön tietoja, hallinnoida jäseniä ja laskutusta sekä aloittaa viestiketjuja. Voit antaa täydet pääkäyttäjän oikeudet tai rajatummat ylläpitäjän oikeudet myöhemmin myös haluamillesi jäsenille, kun he ovat liittyneet yhteisöön.

Yhteisön luomisen yhteydessä sinua pyydetään lukemaan Sopimusehdot.

Huom. Varothan tekemästä yhteisöä, joka on jo Membookissa. Tarkista Etsi yhteisöjä -haun kautta, onko yhdistyksellesi jo tehty yhteisö Membookiin. Jos teit vahingossa turhan yhteisön, ks. Yhteisön poistaminen.

Luo yhteisö

 1. Klikkaa nimeäsi näytön oikeassa yläkulmassa ja valitse pudotusvalikosta Luo yhteisö.  Siirryt Yhteisön perustaminen -sivulle: 2. Anna yhteisölle nimi ja hyväksy sopimusehdot, klikkaa Perusta yhteisö -painiketta. Siirryt Perustiedot-lomakkeelle: 3. Täytä yhteisön perustiedot yhteisösi tarpeiden mukaan. Profiilikuvaksi voit asettaa esimerkiksi yhteisön logon tai tunnuksen (Valitse tiedosto > Lähetä kuva). Klikkaa lopuksi Tallenna-painiketta.

 4. Siirry seuraavalle välilehdelle klikkaamalla sen nimeä yläpalkissa. Jos olet unohtanut tallentaa ennen siirtymistä, saat tallennusmuistutuksen.


   
 5. Määritä Julkisuus-välilehdellä, miten vapaasti yhteisöösi voi liittyä.
  Julkinen yhteisö näkyy Membookin yhteisöhaussa, kun taas Salainen yhteisö näkyy vain sähköpostikutsun kautta liittyneille henkilöille. 
  Jäsenyyden tila liittyvillä jäsenillä, Aktiivinen jäsen näkyy Jäsenet -valikossa jäsenmaksun tilasta riippumatta, heti hakemuksen hyväksymisen jälkeen. Ei-aktiivinen jäsen näkyy Jäsenet -valikossa aktiivisena vasta kun hän on jäsenmaksunsa maksanut.
  Julkinen API on verkkosivujen ylläpitäjille suunnattu asetus, jonka avulla Membook voidaan yhdistää toimimaan yhteistyössä yhdistyksen verkkosivun kanssa. Lue lisää artikkelista Julkisen APIn käyttö.
  Julkinen liittymislomake on erillinen linkki, jonka voit lisätä esimerkiksi verkkosivuillesi, niin kuka tahansa voi lähettää jäsenhakemuksen sen kautta. Siinä missä sähköpostikutsussa tuleva linkki toimii vain sähköpostin omistajalle, julkinen liittymislomake toimii kaikille sitä klikkaaville.
  Vahvistaako pääkäyttäjä liittymisen / poistumisen tarkoittaa, että yhteisön pääkäyttäjät ja ylläpitäjät (ks. Membook-sanastoa) saavat tiedon jäsenhakemuksista ja eroilmoituksista, jotka täytyy hyväksyä ennen kuin jäsen pääsee rekisteriin tai pois rekisteristä.
  • Poistettujen jäsenten tietojen poisto, voit valikosta valita milloin jäsenrekisteristä poistettujen jäsenten tiedot poistetaan järjestelmästä kokonaan. 
  • Laskutusperusteet ovat esimerkiksi jäsentyypin mukaan määritettyjä jäsenmaksuja. Jos valinta on pakollinen, jäsenen on pakko valita jäsentyyppinsä liittyäkseen. Pääkäyttäjä voi aina muokata jäsenen laskutusperustetta jälkikäteen. Voit lukea lisää artikkelista Laskutusperusteiden luominen
  Klikkaa lopuksi Tallenna.

 6. Määritä Laskutus-välilehdellä yhteisön tilinumero, voiko yhteisölle lähettää lahjoituksia sekä muita laskutukseen liittyviä asioita. 
  Laskujen eräpäivän valinta, voit valita jäsenlaskuille maksuajan kolmesta eri vaihtoehdosta 14pv, 21 pv tai 30pv.  
  Maksamattoman jäsenyys muutetaan ei-aktiiviseksi, valitsemalla ominaisuuden maksamattoman jäsenen tila muuttuu automaattisesti ei-aktiiviseksi määriteltyjen päivien jälkeen.
  Yhteisön tilinumero (IBAN-muodossa ilman välilyöntejä), tälle tilille jäsenmaksut tilitetään Membookin asiakasvaratililtä kerran viikossa.
  Lahjoitukset, lahjoitukset tehdään käytännössä sähköisen laskun avulla, jossa ei ole valmiiksi määritettyä summaa (lue lisää artikkelista Lahjoitusten hallinnointi).
  • Yhteisön laskutustiedot,
  Membookin palvelulaskut voidaan toimittaa paperitse, sähköpostitse tai verkkolaskuna, voit valita jonkun vaihtoehdon näistä.
  Klikkaa lopuksi Tallenna.
     Huom. Tarkemmat laskutusasetukset, kuten esimerkiksi jäsenmaksut, saat määritettyä myöhemmin Hinnasto-osiosta (ks. Hinnaston luominen). Voit myös muuttaa lahjoitusasetuksia myöhemmin.

 7. Määritä Sopimus-välilehdellä, mitä Membookin sopimusversioista (ilmainen, Basic, Premium) haluat käyttää. Pienemmän version ominaisuudet sisältyvät aina suurempaan versioon.
       Huom. Jos olet uusi käyttäjä, voit kokeilla Basic-sopimusta 1kk veloituksetta!

  Jos valitsit Basic- tai Premium-sopimuksen,
  määritä Lisätiedot-välilehdellä, mitä muita tietoja yhteisösi jäseniltä kerätään yhteystietojen lisäksi jäsentietoihin. Voit rakentaa monipuolisia kenttiä erilaisten tietojen keräämiseen ja myös esikatsella, miltä tekemäsi kysymyskentät näyttävät lomakkeessa. 8. Kun olet tehnyt haluamasi määrittelyt, tallenna tiedot ja yhteisösi on tältä osin valmis! Voit siirtyä esimerkiksi Hinnaston luomiseen tai Jäsenten kutsumiseen.

 

Ellet löydä vastausta kysymykseesi tai jokin jäi artikkelissa epäselväksi, pistä meille viestiä osoitteeseen info@membook.fi. Kysymyksesi auttaa kaikkia muitakin Membookin käyttäjiä, kun kirjaamme vastaukset ylös tulevaa varten.

Hakusanat: yhteisön asetukset, miten luon yhteisön