Jäsentiedoissa voit

Huom. Jos haluat päivittää tietoihisi esimerkiksi osoitteenmuutoksen, nimen tai puhelinnumeron vaihtumisen, muutos kannattaa tehdä suoraan Omiin tietoihin (ks. Omien tietojen muokkaaminen). Tällä tapaa muutos päivittyy suoraan kaikkien yhteisöjesi jäsentietoihin kerralla.

Yhteisön hallussa olevat jäsentiedot voivat halutessasi olla eri tiedot kuin Membook-tunnuksesi Omat tiedot. Tämä voi olla hyödyllistä esimerkiksi silloin, kun haluat saada tietystä yhteisöstä postit tai sähköpostiviestit eri osoitteeseen kuin toisesta yhteisöstä.

Jäsentietojen muokkaaminen

 1. Siirry yhteisösi sivulle Yhteisösi-pudotusvalikon kautta.
 2. Valitse vasemman reunan valikosta Jäsentiedot.
  Siirryt Perustiedot-lomakkeelle. 
 3. Varmista, että Käytä oletustietoja -valintaruutu on tyhjä, jotta voit muokata kenttien sisältöä.
 4. Muokkaa tiedot ajankohtaisiksi.
  Pakolliset kohdat on merkattu *-merkillä.
  Huom. Jos haluat vaihtaa sähköpostiosoitteesi, uuden sähköpostiosoitteen tulee olla listattuna Omissa tiedoissasi kohdassa Omat sähköpostiosoitteet (ks. Sähköpostiosoitteiden hallinta).
 5. Klikkaa Tallenna-painiketta.

Tietojen julkisuuden määrittäminen

Jäsenellä on aina viimeinen sana tietojensa julkistamiseen. Yhteisö voi määrittää niin sanotun maksimin tai oletusarvon sille, kuinka laaja näkyvyys jäsentiedoilla on yhteisön sisällä. Yhteisö voi myös mahdollistaa tietojen jakamisen julkisesti internetissä julkisen APIn avulla (lue lisää artikkelista Julkisen APIn käyttö).

Jos haluat varmistaa, että tietosi näkyvät vain haluamillesi henkilöille, tarkista seuraavat asetukset:

Perustietojen julkisuuden säätäminen

 1. Siirry yhteisön etusivulle Yhteisösi-pudotusvalikosta.
 2. Klikkaa vasemman reunan valikosta Jäsentiedot.
 3. Siirry klikkaamalla Asetukset-välilehdelle.
 4. Valitse kohdasta Yksityisyys haluamasi vaihtoehto:
  • Voidaan julkaista julkisesti internetissä: Yhteystietojasi voidaan julkaista sovelluksen ulkopuolella esimerkiksi yhdistyksen verkkosivuilla. Asetusta käytetään vain, jos julkinen API on käytössä.
  • Näkyy kaikille yhteisön käyttäjille: Yhteystietojasi on lupa jakaa yhteisön sisällä, jos siihen on tarve. Tällä hetkellä tavalliset jäsenet eivät kuitenkaan pääse itse tarkastelemaan tietojasi, vain yhteisön ylläpitäjät ja pääkäyttäjät.
  • Näkyy yhteisön ylläpitäjille: Tiedot pysyvät luottamuksellisesti vain jäsenrekisterin ylläpitäjien ja pääkäyttäjien tiedossa, eikä niitä saa jakaa yhteisön sisällä eteenpäin.
 5. Klikkaa valinnan jälkeen Tallenna-painiketta.

Lisätietojen julkisuuden säätäminen

Lisätietojen julkisuus on pääasiassa yhteisön päätettävissä. Jäsenenä voit kuitenkin päättää olla luovuttamatta lisätietoja yhteisön ulkopuolelle, jos yhteisö ottaa julkisen APIn käyttöön (lue lisää artikkelista Julkisen APIn käyttö). 

 1. Siirry yhteisön etusivulle Yhteisösi-pudotusvalikosta.
 2. Klikkaa vasemman reunan valikosta Jäsentiedot.
 3. Siirry klikkaamalla Lisätiedot-välilehdelle.
 4. Klikkaa valinta ruutuun Salli tietojen julkaiseminen internetissä niiden lomakeosioiden kohdalla, joista valintaruutu löytyy ja jotka haluat julkistaa.

Toisen sähköpostiosoitteen käyttäminen yhteisön tiedoissa

Jos haluat yhteisön lähettämät ilmoitukset eri sähköpostiosoitteeseen kuin Membook-käyttäjätilisi pääsähköpostiin, sinun täytyy ensin lisätä uusi sähköpostiosoite Omiin sähköpostiosoitteisiin Omissa tiedoissa (lue lisää artikkelista Sähköpostiosoitteiden hallinta).

Kun molemmat sähköpostit näkyvät tiedoissasi, voit valita niistä toisen yhteisön jäsentiedoissa seuraavasti:

 1. Siirry yhteisösi etusivulle Yhteisösi-pudotusvalikon kautta.
 2. Valitse vasemman reunan valikosta Jäsentiedot.
 3. Jos oletustiedot ovat päällä, ota valinta pois Käytä oletustietoja -valintaruudusta.
 4. Valitse sivun alareunan Sähköpostiosoite-pudotusvalikostahaluamasi sähköpostiosoite.
 5. Klikkaa Tallenna -painiketta.

Sähköposti-ilmoitusten hallinta

Membook lähettää oletuksena sinulle sähköpostiin ilmoituksen aina, kun saat uuden viestin tai uuden laskun yhteisöltäsi. Ilmoitus menee siihen sähköpostiin, joka sinulla on kyseisen yhteisön jäsentiedoissa. Jos ilmoituksia tulee mielestäsi liikaa, voit laittaa asetuksen pois päältä.

Sähköposti-ilmoitukset voi olla hyödyllistä pitää päällä, jos kirjaudut Membookiin vain harvoin tai Membookiin tulleet viestit ja laskut jäävät sinulta usein huomaamatta.

Saat ilmoitukset pois päältä seuraavasti:

 1. Siirry yhteisösi sivulle klikkaamalla yhteisön nimeä Yhteisösi-pudotusvalikossa.
 2. Klikkaa vasemman reunan valikosta Jäsentiedot ja siirry Asetukset-välilehdelle.
 3. Klikkaa valinnat pois haluamistasi valintaruuduista (ks. kuva): 4. Klikkaa Tallenna-painiketta.

 

Ellet löydä vastausta kysymykseesi tai jokin jäi artikkelissa epäselväksi, pistä meille viestiä osoitteeseen info@membook.fi. Kysymyksesi auttaa kaikkia muitakin Membookin käyttäjiä, kun kirjaamme vastaukset ylös tulevaa varten.

Hakusanat: