Ilmoitus saapuneesta laskusta

Kun saat laskun, siitä tulee sähköpostiisi viesti, jossa lasku on pdf-liitteenä. Myös viestin tekstiosassa on kaikki laskun maksamiseen tarvittavat tiedot. Membookista laskusi löytyy yhteisösi sivulta vasemman reunan valikosta kohdasta Omat laskut. Yhteisön pääkäyttäjää voi pyytää tarvittaessa siirtämään eräpäivää.

Laskun maksaminen Membookin kautta

1. Klikkaa laskuilmoitusta, niin saat laskun tarkemmat tiedot esiin (ks. kuva alla).

2. Klikkaa laskun oikeasta ylänurkasta Maksa-painiketta.
    Siirryt valitsemaan maksutapasi maksupalvelun tarjoajan sivulle.
  3. Valitse verkkopankkisi tarjolla olevista vaihtoehdoista (ks. kuva alla).
    Siirryt valinnan jälkeen verkkopankkisi sivulle maksamaan laskun.

4. Noudata verkkopankkisi ohjeita ja maksa lasku.
    Huom! Odota, että siirryt automaattisesti takaisin Membookin sivulle. Älä sulje sivua heti maksamisen jälkeen.
  5. Kun lasku on maksettu, ohjaudut takaisin laskun tietoihin Membookissa. Näet ilmoituksen maksun onnistumisesta.

6. Klikkaa Jatka-painiketta.

Kun palaat takaisin Omat laskut-sivulle, laskun tilan on Maksettu.

Laskun tarkasteleminen, tallentaminen ja tulostaminen

1. Klikkaa laskuilmoitusta, niin saat laskun tarkemmat tiedot esiin (ks. kuva alla).

2. Klikkaa tulostusikonia  ladataksesi laskun PDF-tiedostona, jonka voit tulostaa.
    Tiedosto latautuu koneellesi ja löytyy yleensä palkista selaimen alareunassa. Vaihtoehtoisesti voit etsiä tiedoston Ladatut tiedostot -kansiosta tietokoneeltasi.
  3. Avaa ladattu tiedosto selaimella tai muulla vastaavalla ohjelmalla klikkaamalla sitä joko selaimen alapalkissa tai Ladatuissa tiedostoissa
    Kuva esimerkkilaskusta alla:

4. Klikkaa selaimen oikeassa yläkulmassa olevaa tulostuskuvaketta:

Huom. Selaimesta riippuen painikkeen ulkonäkö ja sijainti voivat vaihdella.

5. Noudata tietokoneesi antamia ohjeita tulostaaksesi laskun.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Ellet löydä vastausta kysymykseesi tai jokin jäi artikkelissa epäselväksi, pistä meille viestiä osoitteeseen info@membook.fi. Kysymyksesi auttaa kaikkia muitakin Membookin käyttäjiä, kun kirjaamme vastaukset ylös tulevaa varten.

Hakusanat: tilisiirto, verkkopankki, maksu, miten maksan laskun