Kun haluat määrittää, mitä tietoja yhteisön jäsenrekisteriin kerätään pakollisina ja mitä vapaaehtoisina tietoina.

Perustiedot

1. Siirry yhteisösi etusivulle Yhteisösi-pudotusvalikosta.
  2. Klikkaa vasemman reunan valikosta Asetukset.
    Siirryt  Perustiedot -välilehdelle.
  3. Siirry Julkisuus-välilehdelle klikkaamalla sitä yläpalkissa.
  4. Määritä osiossa Liittymisessä käyttäjältä kysyttävät tiedot, onko puhelinnumeron, sähköpostiosoitteen tai osoitetietojen antaminen pakollista.
    Huom. Vaikka otsikko viittaa liittymiseen, nämä tiedot pysyvät pakollisina koko jäsenyyden ajan.
  5. Klikkaa Tallenna-painiketta.

Lisätiedot

Jos yhteisösi kerää lisätietoja jäseniltä, voit määrittää ne halutessasi pakollisiksi.
  1. Siirry yhteisösi etusivulle Yhteisösi-pudotusvalikosta.
  2. Klikkaa vasemman reunan valikosta Asetukset.
    Siirryt Perustiedot-välilehdelle.
  3. Siirry Lisätiedot-välilehdelle klikkaamalla sitä yläpalkissa.
  4. Avaa klikkaamalla ne kentät, jotka haluat määrittää pakolliseksi.
  5. Klikkaa valinta Pakollinen-valintaruutuun.
    Huom. Valinta täytyy tehdä erikseen joka tiedon kohdalla.

Laskutusperusteet

Jos yhteisösi ei esimerkiksi kerää jäsenmaksua, vaan jäsenelle kertyy laskuja vain lehtitilauksen tai muiden ostojen perusteella, laskutusperuste kannattaa asettaa valinnaiseksi. Näin liittyvät jäsenet voivat valita vaihtoehdon Ei laskutusperustetta (lue lisää artikkelista Laskutusperusteiden luominen).
  1. Siirry yhteisösi sivulle Yhteisösi-pudotusvalikon kautta.
  2. Klikkaa vasemman reunan valikosta Asetukset.
    Päädyt Perustiedot-välilehdelle.
  3. Siirry Julkisuus-välilehdelle klikkaamalla sitä yläpalkissa.
  4. Valitse Ei kohdassa Onko laskutusperusteiden valinta pakollinen.

Ellet löydä vastausta kysymykseesi tai jokin jäi artikkelissa epäselväksi, pistä meille viestiä osoitteeseen info@membook.fi. Kysymyksesi auttaa kaikkia muitakin Membookin käyttäjiä, kun kirjaamme vastaukset ylös tulevaa varten.