Yhteisö voi määritellä, kuinka julkisia jäsenrekisteriin kerätyt tiedot ovat ja mitkä tiedot halutaan pitää salaisina. Jäsen pystyy aina määrittämään omien jäsentietojensa osalta, mitkä tietonsa haluaa pitää yksityisinä, vaikka yhteisö julkisuusasetus olisi eri. Jäsenen yksityisyysvalinta on siis aina vahvempi kuin yhteisön julkisuusvalinta.

Yhteisön julkisuusvalinta on oletusarvo tai maksimi, joka mahdollistaa jäsenille tietojen julkistamisen, mutta ei estä heitä pitämästä tietoja halutessaan salaisina.

Julkisuusasetusten määrittäminen yhteisötasolla

Jäsenten yhteystietojen julkisuus

 1. Siirry yhteisön etusivulle Yhteisösi-pudotusvalikon kautta.
 2. Klikkaa vasemman reunan valikosta Asetukset.
 3. Siirry klikkaamalla Julkisuus-välilehdelle.
 4. Valitse kohdasta Perustietojen julkisuus haluamasi vaihtoehto:
  • Voidaan julkaista julkisesti internetissä: Jos julkinen rajapinta on otettu käyttöön, tämä asetus mahdollistaa yhteystietojen jakamisen sen kautta. Lue lisää artikkelista Julkisen APIn käyttö.
  Näkyy kaikille yhteisön käyttäjille: Jäsenen yhteystietoja on lupa jakaa yhteisön sisällä. Tällä hetkellä tavallisen jäsenen oikeuksilla ei kuitenkaan pääse tarkastelemaan muiden jäsenten tietoja, joten asetus koskee esimerkiksi jäsenen puhelinnumeron lisäämistä yhteisön sisäiseen tiedotteeseen.
  Näkyy yhteisön ylläpitäjille: Vain jäsen itse sekä yhteisön pääkäyttäjät ja ylläpitäjät voivat tarkastella tietoja. Niitä ei ole lupa lisätä esimerkiksi yhteisön sisäiseen tiedotteeseen.

Jäsenten lisätietojen julkisuus

 1. Siirry klikkaamalla Lisätiedot-välilehdelle (yhteisön etusivu > Asetukset > Lisätiedot).
 2. Valitse erikseen jokaiselle lomakeosiolle kohdasta Julkisuus haluamasi vaihtoehto: 
  • Voidaan julkaista julkisesti internetissä: Jos julkinen rajapinta on otettu käyttöön, tämä asetus mahdollistaa lisätietojen jakamisen sen kautta. Lue lisää artikkelista Julkisen APIn käyttö.
  • Näkyy kaikille yhteisön käyttäjille: Jäsenen lisätietoja on lupa jakaa yhteisön sisällä. Tällä hetkellä tavallisen jäsenen oikeuksilla ei kuitenkaan pääse tarkastelemaan muiden jäsenten tietoja, joten asetus koskee esimerkiksi jonkin jäsenen lisätiedon lisäämistä yhteisön sisäiseen tiedotteeseen.
  • Näkyy yhteisön ylläpitäjille: Vain jäsen itse sekä yhteisön pääkäyttäjät ja ylläpitäjät voivat tarkastella tietoja. Niitä ei ole lupa lisätä esimerkiksi yhteisön sisäiseen tiedotteeseen.

Jos yhteystiedot tai lisätiedot julkistetaan yhteisötasolla, ilmestyy jäsenelle mahdollisuus varmistaa tai estää kunkin tiedon julkistaminen.

 

Ellet löydä vastausta kysymykseesi tai jokin jäi artikkelissa epäselväksi, pistä meille viestiä osoitteeseen info@membook.fi. Kysymyksesi auttaa kaikkia muitakin Membookin käyttäjiä, kun kirjaamme vastaukset ylös tulevaa varten.