Viimeinen sana tietojen julkistamiseen on aina jäsenellä itsellään. Yhteisö voi määrittää niin sanotun maksimin tai oletusarvon sille, kuinka laaja näkyvyys jäsentiedoilla on yhteisön sisällä. Yhteisö voi myös mahdollistaa tietojen jakamisen julkisesti internetissä. (Lue lisää artikkeleista Julkisen APIn käyttö ja Julkisten tietojen määrittäminen yhteisötasolla.)

Jos haluat varmistaa, että tietosi näkyvät vain haluamillesi henkilöille, tarkista seuraavat asetukset.

Perustietojen julkisuuden säätäminen

1. Siirry yhteisön etusivulle Yhteisösi-pudotusvalikosta.
  2. Klikkaa vasemman reunan valikosta Jäsentiedot.
  3. Siirry klikkaamalla Asetukset-välilehdelle.
  4. Valitse kohdasta Yksityisyys haluamasi vaihtoehto:
    • Voidaan julkaista julkisesti internetissä: Yhteystietojasi voidaan julkaista sovelluksen ulkopuolella esimerkiksi yhdistyksen verkkosivuilla. Asetusta käytetään vain, jos julkinen API on käytössä (lue lisää artikkelista Julkisen APIn käyttö).
    • Näkyy kaikille yhteisön käyttäjille: Yhteystietojasi on lupa jakaa yhteisön sisällä, jos siihen on tarve. Tällä hetkellä tavalliset jäsenet eivät kuitenkaan pääse itse tarkastelemaan tietojasi, vain yhteisön ylläpitäjät ja pääkäyttäjät.
    • Näkyy yhteisön ylläpitäjille: Tiedot pysyvät luottamuksellisesti vain jäsenrekisterin ylläpitäjien ja pääkäyttäjien tiedossa, eikä niitä saa jakaa yhteisön sisällä eteenpäin.
  5. Klikkaa valinnan jälkeen Tallenna-painiketta.

Lisätietojen julkisuuden säätäminen

Lisätietojen julkisuus on pääasiassa yhteisön päätettävissä. Jäsenenä voit kuitenkin päättää olla luovuttamatta lisätietoja yhteisön ulkopuolelle, jos yhteisö ottaa julkisen APIn käyttöön (lue lisää artikkelista Julkisen APIn käyttö).

1. Siirry yhteisön etusivulle Yhteisösi-pudotusvalikosta.
  2. Klikkaa vasemman reunan valikosta Jäsentiedot.
  3. Siirry klikkaamalla Lisätiedot-välilehdelle.
  4. Klikkaa valinta ruutuun Salli tietojen julkaiseminen internetissä niiden lomakeosioiden kohdalla, joista valintaruutu löytyy ja jotka haluat julkistaa.

Ellet löydä vastausta kysymykseesi tai jokin jäi artikkelissa epäselväksi, pistä meille viestiä osoitteeseen info@membook.fi. Kysymyksesi auttaa kaikkia muitakin Membookin käyttäjiä, kun kirjaamme vastaukset ylös tulevaa varten.