Pääkäyttäjänä pystyt seuraamaan jäsenten mahdollisesti maksamia tupla- tai ylimaksuja. Jos yhdistys on asetuksista valinnut että lahjoitukset ovat käytössä, tällöin ylimaksut näkyvät raportilla lahjoituksina. Tuplamaksut, lahjoitukset ja ylimaksut tilitetään jatkossa normaalissa viikkotilityksessä automaattisesti (viimeistään vk 25 alkaen, jolloin tilitetään myös takautuvasti koko alkuvuosi 2020).

Tuplamaksu näkyy järjestelmässä siinä tapauksessa, jos jäsen on samalla viitteellä maksanut laskun kaksi eri kertaa. Maksun summa ei välttämättä ole molemmissa maksuissa sama. Joissain tapauksissa jäsen on voinut käyttää vanhaa viitettä, esim. edellisen vuoden jäsenlaskun viitettä. Tällöin maksu kirjautuu tuplamaksuksi alkuperäiselle laskulle (eikä näy tämän vuoden laskujen suorituksissa!).

Ylimaksuksi määritellään sellainen maksu, joka on maksettu viitteellä kerran, mutta summa ylittää alkuperäisessä laskussa olevan hinnan, eikä lahjoitustoimintoa ole määritelty. On maksettu siis liikaa verrattuna laskutettuun summaan.

1. Siirry yhteisösi etusivulle Yhteisösi-pudotusvalikon kautta.
  2. Valitse vasemman reunan valikosta Jäsenten laskut.
  3. Klikkaa Maksut-pudostusvalikkoa.
  4. Valitse haluamasi maksun tila; Liikamaksu, Tuplamaksu tai Lahjoitus.
  5. Klikkaa Etsi-painiketta. Hakua vastaavat jäsenet tulevat näkyviin hakukentän alle.
  6. Jos haluat raportin Exceliin, klikkaa Luo tiedostot -painiketta ja valitse Luo Excel rapotti. Nimeä raportti ja klikkaa Jatka-painiketta.
  7. Saat ilmoituksen onnistuneesta tiedoston luonnista. Klikkaa vasemman reunan valikosta Tiedostot ja sen jälkeen tiedoston kohdalta oikeasta reunasta Lataa -painiketta.
  8. Lataus käynnistyy (omista selainasetuksistasi riippuen) joko automaattisesti tai voit antaa lataukselle kansiopolun ja tiedostolle nimen.

Ellet löydä vastausta kysymykseesi tai jokin jäi artikkelissa epäselväksi, pistä meille viestiä osoitteeseen info@membook.fi. Kysymyksesi auttaa kaikkia muitakin Membookin käyttäjiä, kun kirjaamme vastaukset ylös tulevaa varten.