Jäsenmaksujen tilitys asiakasvaratililtä yhdistykselle tapahtuu aina keskiviikon ja torstain välisenä yönä - joka viikko. Tilitämme edellisen viikon torstain ja kuluvan viikon keskiviikon välillä maksetut maksut, jotka ovat tulleet viitteellisinä järjestelmään. Paytrailin kautta (verkkomaksu Membookin sisällä) tapahtuvissa maksuissa on hieman pidempi viive, johtuen siitä että maksut kiertävät Paytrailin järjestelmän tilien kautta. Ne tilitetään maksua seuraavan viikon tilityksessä. Viitteettömät maksut ja mahdolliset virheviitteet käydään asiakaspalvelun toimesta läpi manuaalisesti ja niiden tilitys tapahtuu kirjaamisen jälkeen heti seuraavassa tilityksessä. Puutteelliset maksut pitää käydä käsin kuittaamassa kuntoon, ennen kuin ne menevät tilitykseen.

 Tilitysraportti

 1. Siirry yhteisösi etusivulle Yhteisösi-pudotusvalikon kautta.
 2. Valitse vasemman reunan valikosta Tilitysraportti.
 3. Näkymästä näet tilityspäivän, maksutapahtuman viitenumeron sekä tilityksen kokonaissumman. 
 4. Jos haluat tarkastella yksittäistä tilitystä tarkemmin, klikkaa kyseinen tapahtuma auki. Näin näet tarkemmat kappalemäärät eri tuotteista tuotteista ja maksuista.

Yksilöity tilitysraportti jäsenistä

Kun tarvitset yksityiskohtaisen raportin keitä jäseniä tilitys koskee.

 1. Siirry yhteisösi etusivulle Yhteisösi-pudotusvalikon kautta.
 2. Valitse vasemman reunan valikosta Jäsenten laskut.
 3. Klikkaa hakupalkin alta auki Päiväys-pudotusvalikko. 
 4. Luontipäivä kohdasta voit asettaa laskujen luontipäivän, jos haluat tarkastella vain jonkin tietyn ajanjakson laskuja. Huomioi esim. tilanne, jossa lasku on luotu edellisenä vuonna, mutta maksu ja tilitys tapahtuvat vasta seuraavana vuonna. Tilitysraportissa suositus on jättää laskujen luontipäivä tyhjäksi (avaa pvm-kenttä kalenterikuvakkeesta ja klikkaa "Tyhjennä"), näin ei tule turhaan rajattua mitään suorituksia pois.
 5. Määritä haluamasi aikaväli Tilityspäivä kohtaan. Jos haluat tarkastella vain yhden tilityspäivän maksuja, valitse molempiin kenttiin sama päivämäärä. Ks. kuva alla.
 6. Klikkaa Etsi-painiketta ja saat hakutulokseen listan kaikista kyseisen päivämäärärajauksen tilitysraporttiin sisältyvistä jäsenmaksuista.
 7. Klikkaa alareunasta Luo tiedostot -painiketta ja valitse Luo excel raportti.
  Ponnahdusikkuna aukeaa.
 8. Anna nimi raportille ja klikkaa Jatka-painiketta. Saat ilmoituksen raporttitiedoston valmistumisesta. Raportti löytyy Tiedostot-valikosta.