Yhteisöön liittyminen voidaan toteuttaa joko niin, että Membook hyväksyy uuden jäsenen automaattisesti tai niin, että pääkäyttäjän tai ylläpitäjän pitää erikseen hyväksyä uuden jäsenen jäsenhakemus. Jos hakemukset ovat käytössä, saat jokaisesta saapuvasta jäsenhakemuksesta tiedon Membookiin. Saat tiedon hakemuksista halutessasi suoraan sähköpostiin, ohjeen tähän löydät artikkelista Sähköposti-ilmoitusten hallinta .

Lisätäksesi jäsenhakemukset liittymisprosessiin lue tarkemmat ohjeet artikkelista Liittymisprosessin muokkaaminen.

Jäsenhakemuksen tai eroilmoituksen käsitteleminen

1. Siirry yhteisösi etusivulle Yhteisösi-pudotusvalikon kautta.
  2. Valitse vasemman reunan valikosta Hakemukset.
    Hakemusten määrä näkyy punaisessa kuvakkeessa tekstin perässä.
  3. Siirryt ensimmäisenä Jäsenhakemukset-välilehdelle. Kun henkilö on luonut Membook-tili, hakemus löytyy Jäsenhakemukset-välilehdellä. Henkilö voi myös jättää jäsenhakemuksen ilman Membook-tilin luontia, jolloin hakemus löytyy Julkiset jäsenhakemukset-välilehdeltä. Jäsenten jättämät eroilmoitukset löytyvät omalta välilehdeltä.
  4. Klikkaa hakemusta tarkastellaksesi lähemmin sen tietoja (esimerkkikuva hakemuksesta alla).

5. Hyväksy hakemus klikkaamalla Hyväksy hakemus tai hylkää klikkaamalla Hylkää hakemus -painiketta.
    Ponnahdusikkuna aukeaa. Huom! Jos jäsenhakemuksessa näkyy kohta "HIERARKIAAN KUULUVA VASTAAVA KÄYTTÄJÄ" tai "YHTEISÖN ENTINEN JÄSEN", henkilön tiedot ovat jo jäsenrekisterissä. Tässä kohtaa jäsenhakemuksen voi hyväksyä, jos jäsen on luonut Membook-tilin samalla, kun on jättänyt kyseisen jäsenhakemuksen.
  6. Varmista toimenpide klikkaamalla painiketta.
    Saat ilmoituksen hakemuksen onnistuneesta käsittelystä.

Ellet löydä vastausta kysymykseesi tai jokin jäi artikkelissa epäselväksi, pistä meille viestiä osoitteeseen info@membook.fi. Kysymyksesi auttaa kaikkia muitakin Membookin käyttäjiä, kun kirjaamme vastaukset ylös tulevaa varten.