Pääkäyttäjänä voit tarkastella ja muokata jäsenille muodostuneita laskuja Jäsenten laskut -näkymässä seuraavin tavoin:

1. Laskujen hakeminen ja tarkastelu
  2. Laskun merkkaaminen maksetuksi
  3. Laskun peruuttaminen
  4. Laskun eräpäivän siirtäminen
  5. Laskumuistutuksen lähettäminen
  6. Laskuraportin tallentaminen ja tulostaminen
  7. Laskujen tallentaminen ja tulostaminen
Peruutettuja ja maksettuja laskuja ei voi muokata, vain tarkastella. Valintaruudut kyseisten laskujen kohdalta on himmennetty, kuten seuraavassa kuvassa:

1. Laskujen hakeminen ja tarkastelu

Voit tarkastella haluamiasi laskuja yksi kerrallaan klikkaamalla niitä hakutuloksissa Jäsenten laskut -näkymässä. Jos lista laskuista on kuitenkin kovin pitkä, haluat ehkä rajata hakua ensin jotenkin.

1. Siirry yhteisösi etusivulle Yhteisösi-pudotusvalikon kautta.
  2. Valitse vasemman reunan valikosta Jäsenten laskut.
  3. Valitse haluamasi hakukriteerit seuraavasti:
  • Etsiäksesi laskuja Käyttäjän nimen, Tuotteen nimen tai Viitenumeron mukaan, valitse haluamasi hakukriteeri pudotusvalikosta hakukentän vasemmalta puolelta (ks. kuva alla).

• Etsiäksesi laskuja Rekisteröitymättömiltä jäseniltä tai jäseniltä, joilla ei ole sähköpostiosoitetta käytössä, valitse haluamasi kriteerit Käyttäjä-pudotusvalikosta hakukentän alta.
  • Etsiäksesi laskuja maksutilan mukaan, esimerkiksi Maksettu, Maksamatta, Peruutettu, Puutteellinen, valitse haluamasi kriteerit Laskut-pudotusvalikosta hakukentän alta.
  • Etsiäksesi laskuja Eräpäivän, Luontipäivän, Maksupäivän tai Tilityspäivän mukaan, valitse haluamasi kriteerit Päiväys-pudotusvalikosta hakukentän alta. Oletuksena laskunäkymässä näet kyseisen vuoden laskut. Jos haluat tarkastella vanhemipia laskuja, Päiväys- pudostusvalikossa pääset muuttamaan luontipäivän aikaisemmaksi.
4. Kun olet valinnut kriteerit ja tarvittaessa syöttänyt hakukenttään haluamasi tiedot, klikkaa Etsi-painiketta.

Huom. Voit nollata hakukriteerit poistumalla sivulta esimerkiksi yhteisön etusivulle ja palaamalla sitten takaisin Jäsenten laskut -näkymään.

2. Laskun merkkaaminen maksetuksi

1. Etsi haluamasi laskut haun avulla Jäsenten laskut -sivulla.
  2. Valitse haluamasi lasku tai laskut klikkaamalla merkki valintaruutuun niiden kohdalla.
  3. Klikkaa Massaoperaatiot -painiketta alarivissä ja valitse Merkitse maksetuksi.
    Varmistusikkuna aukeaa.
  4. Varmista klikkaamalla painiketta.
    Saat ilmoituksen merkinnän onnistumisesta.

3. Laskun peruuttaminen

1. Etsi haluamasi laskut haun avulla Jäsenten laskut -sivulla.
  2. Valitse haluamasi lasku tai laskut klikkaamalla merkki valintaruutuun niiden kohdalla.
  3. Klikkaa Massaoperaatiot -painiketta alarivissäja valitse Peruuta laskut.
    Varmistusikkuna aukeaa.
  4. Varmista klikkaamalla painiketta.
    Saat ilmoituksen peruuttamisen onnistumisesta.

4. Laskun eräpäivän siirtäminen

1. Etsi haluamasi laskut haun avulla Jäsenten laskut -sivulla.
  2. Valitse haluamasi lasku tai laskut klikkaamalla merkki valintaruutuun niiden kohdalla.
  3. Klikkaa Massaoperaatiot -painiketta alarivissä ja valitse Muuta eräpäiviä.
    Kalenteri-ikkuna aukeaa.
  4. Valitse kalenterista uusi eräpäivä ja klikkaa Muuta eräpäiviä-painiketta.
    Saat ilmoituksen muutoksen onnistumisesta.

5. Laskumuistutuksen lähettäminen

1. Etsi haluamasi laskut haun avulla Jäsenten laskut -sivulla.
  2. Valitse haluamasi lasku tai laskut klikkaamalla merkki valintaruutuun niiden kohdalla.
  3. Klikkaa Massaoperaatiot -painiketta alarivissä ja valitse Lähetä muistutukset.
  4. Saat ilmoituksen muistutuksen lähetyksen onnistumisesta.

6. Laskuraportin tallentaminen ja tulostaminen

1. Etsi haluamasi laskut haun avulla Jäsenten laskut -sivulla.
  2. Klikkaa alareunasta Luo tiedostot -painiketta ja valitse Luo excel raportti.
    Ponnahdusikkuna aukeaa.
  3. Anna nimi raportille ja klikkaa Jatka-painiketta.
    Saat ilmoituksen raporttitiedoston valmistumisesta.
  4. Siirry vasemman reunan valikosta kohtaan Tiedostot.
  5. Tallenna raportti tietokoneellesi klikkaamalla Lataa-painiketta.
    Lataus käynnistyy ja tiedosto tallentuu Ladatut tiedostot -kansioon koneellesi. Selaimestasi riippuen tiedosto saattaa näkyä suoraan esimerkiksi selainikkunan alapalkissa tai ilmoituksena oikeassa ylänurkassa.
  6. Jos haluat tulostaa raportin, etsi tiedosto tietokoneeltasi ja avaa se.
  7. Etsi Tulosta-komento käyttämästäsi ohjelmasta, useimmilla taulukkolaskinohjelmilla tämä löytyy valikosta Tiedosto > Tulosta.
  8. Noudata käyttämäsi ohjelman ohjeita tulostukseen.

7. Laskun tallentaminen ja tulostaminen

Jos haluat lähettää jäsenelle kuvan esimerkiksi unohtuneesta maksusta, voit tallentaa kyseisen laskun tiedostona ja lähettää sen sähköpostissa liitteenä. Halutessasi voit myös tulostaa tiedoston koneeltasi ja lähettää sen jäsenelle postissa, mikäli hän ei käytä sähköpostia. Hoidamme laajemman paperilaskutuksen puolestasi, laita vain viestiä asiakaspalveluumme info@membook.fi.

1. Etsi haluamasi lasku tai laskut haun avulla Jäsenten laskut -sivulla.
  2. Klikkaa alareunasta Luo tiedostot -painiketta ja valitse Luo PDF-tuloste.
    Ponnahdusikkuna aukeaa.
  3. Anna nimi laskutiedostolle ja klikkaa Jatka-painiketta.
    Saat ilmoituksen tiedoston valmistumisesta.
  4. Siirry vasemman reunan valikosta kohtaan Tiedostot.
  5. Tallenna laskutiedosto tietokoneellesi klikkaamalla Lataa-painiketta.
    Lataus käynnistyy ja laskutiedosto tallentuu Ladatut tiedostot -kansioon koneellesi. Selaimestasi riippuen tiedosto saattaa näkyä suoraan esimerkiksi selainikkunan alapalkissa tai ilmoituksena oikeassa ylänurkassa.
  6. Jos haluat tulostaa laskutiedoston, etsi tiedosto tietokoneeltasi ja avaa se.
  7. Etsi Tulosta-komento tai -kuvake käyttämästäsi ohjelmasta.
    Huom. Joissain ohjelmissa saat kuvakkeet näkyviin klikkaamalla tiedostoa kerran.
  8. Noudata käyttämäsi ohjelman ohjeita tulostukseen.

Ellet löydä vastausta kysymykseesi tai jokin jäi artikkelissa epäselväksi, pistä meille viestiä osoitteeseen info@membook.fi tai klikkaa oikean alakulman lomaketta! Kysymyksesi auttaa kaikkia muitakin Membookin käyttäjiä, kun kirjaamme vastaukset ylös tulevaa varten.

Hakusanat: maksupäivä, vaihtaminen, laskuraportti