Viestien lähettäminen yhteisösi jäsenille käy helposti. Sinun ei tarvitse tietää eikä etsiä kenekään sähköpostiosoitteita. Voit lähettää viestin kaikille yhteisön jäsenille tai tietylle ryhmälle yhteisön sisällä. Oletustietona viesti lähtee kaikille jäsenille (teksti "Kaikki yhteisön käyttäjät" tarkoittaa tätä, ks. kuva), ellet vaihda vastaanottajaryhmää itse.

 

Lähettääksesi viestin vain tietylle pienemmälle jäsenryhmälle, sinun täytyy ensin luoda ryhmä TAI luoda haluttu tallennettu hakujoukko (lisätiedon tms. perusteella).

Ryhmille kohdentamisesta tarkemmat ohjeet voit katsoa artikkelista Ryhmien hallinnointi. Voit lähettää viestin myös Jäsenet-valikossa tallentamallesi hakujoukolle. Ohje hakujoukon tallentamisesta löydät artikkelista Jäsenten haku ja jäsenraportti viimeinen kohta Hakujen tallentaminen

Viestien lähettäminen

  1. Siirry yhteisösi etusivulle klikkaamalla sen nimeä Yhteisösi-pudotusvalikossa.
  2. Valitse vasemman reunan valikosta kohta Viestit.
  3. Klikkaa Uusi viesti -painiketta oikealla ylhäällä. Siirryt Uusi viesti -näkymään (kuva yllä).
  4. Valitse Vastaanottajat-pudotusvalikosta, kenelle haluat lähettää viestin. Oletuksena viesti lähtee kaikille jäsenille, mutta kohdejoukon voi valikosta vaihtaa.
  5. Anna viestille otsikko Otsikko-kenttään ja kirjoita viestisi Viesti-kenttään.
  6. Klikkaa lopuksi Lähetä-painiketta.

Viesti lähtee muotoiltuna, eli esim. linkit ja sähköpostilinkit toimivat viestissä myös vastaanottajalla. Liitteiden lisääminen viesteihin ei ole teknisistä syistä mahdollista. Voit kuitenkin jakaa liitetiedoston esimerkiksi lataamalla sen Google Driveen ja lisäämällä Drive-tiedoston linkin viestiin. 

Ohje Google Driven linkin jakoon (aukeaa Google Drivessä): https://drive.google.com/file/d/17_H9gQQyEvuUMXJdr5MZej4TztIXNb0G/view?usp=sharing 

Ellet löydä vastausta kysymykseesi tai jokin jäi artikkelissa epäselväksi, pistä meille viestiä osoitteeseen info@membook.fi. Kysymyksesi auttaa kaikkia muitakin Membookin käyttäjiä, kun kirjaamme vastaukset ylös tulevaa varten.