Jäsenen tilan automaatio: aktiivinen / ei-aktiivinen

Jäsenen tilan aktivointi on aiemmin ollut täysin manuaalista ja ei-aktiivinen on tarkoittanut käytännössä poistettua jäsentä. Nyt tähän tulee kauan toivottu muutos, kun jäsenen aktivoimiseen on lisätty automaatiota, joka liittyy laskutukseen. Uusi jäsen aktivoituu vasta maksun maksamisen jälkeen ja vastaavasti vanha jäsen muuttuu ei-aktiiviseksi, jos jäsenlaskua ei makseta eräpäivänä tai annetun ajan puitteissa.

Voit asetuksissa määritellä otetaanko automaatio käyttöön. Lue tarkempi ohje tästä: Jäsenen tilan automaatio

Jäsenedut

Uusi jäsenetu-osio liittyy pian julkaistavaan mobiilisovellukseemme, mutta siitä on iloa kyllä kaikille asiakkaillemme - käytti mobiilisovellusta tai ei. Yhdistys voi tallentaa Membookiin erilaisia jäsenetuja ja nämä näkyvät jäsenille omassa osiossaan. Mobiilisovelluksessa näille on oma sivu. Jäsenetuun saa lisättyä yhteistyökumppanin logon/kuvan sekä infoa edusta. Myös linkit toimivat kuvauksessa ja etu voi olla voimassa myös vain rajoitetun ajan, jonka jälkeen se häviää näkyvistä. Edun ylläpidossa myös määritellään, näkyykö kyseinen etu kaikille jäsenille vai vain aktiivisille jäsenille - eli se hyödyntää myös yllä olevaa uutta automaatiota. Ohje jäsenetujen ylläpitoon: Jäsenedut

Maksujen tilityskäytäntöön parannuksia

Yhdistyksellä voi olla monenlaisia "virheellisiä" maksuja, joiden käsittely on tähän asti ollut pääosin manuaalista. Esimerkkinä näistä puutteelliset maksut, tuplamaksut ja viitteettömät maksut. Jatkossa tupla- ja ylimaksut menevät sellaisenaan suoraan automaattitilitykseen ja mahdollinen maksun palautusvastuu siirtyy yhdistykselle. Membook ei enää palauta yksittäisten jäsenten tuplamaksuja suoraan jäsenille, kuten tähän asti on tehty. Puutteellisen maksun kohdalla pääkäyttäjä voi itse käydä kuittaamassa maksun kuntoon (eli merkitä että puutteellinen maksu on ok, eikä siihen enää odoteta lisäsuoritusta), jolloin myös tämä maksu lähtee seuraavassa automaattitilityksessä yhdistykselle.

Viitteettömät maksut on aiemmin kirjattu ja tilitetty täysin manuaalisesti. Tästä eteenpäin asiakaspalvelumme kuittaa edelleen asiakasvaratilille saapuneet viitteettömät maksut manuaalisesti kuntoon Membookissa, mutta nyt myös viitteetön maksu siirtyy suoraan automaattitilitykseen. Käytännössä mitään maksutapahtumia ei jää tämän jälkeen enää manuaalitilityksen varaan ja tilitykset näiltä osin nopeutuvat. Tämä helpottaa myös Membookin päässä, kun sekä manuaalityö että inhimillisen virheen mahdollisuus vähenee.

Tarkemmat ohjeet edellä mainittuihin asioihin: Tupla ja ylimaksut sekä Laskujen hallinnointi

Membook mobiilisovellus

Membookin mobiilisovellus on odotettu ja toivottu lisä palveluumme. Se ladataan Googlen tai Applen sovelluskaupasta ja on yhdistysten rivijäsenille tarkoitettu palvelu Membookin hyödyntämiseen. Sovellus on ladattavissa sovelluskaupoista tämän versiopäivityksen jälkeen viimeistään 30.6.2020. Sovellus on jo valmis, mutta vaatii vielä muutaman asetusmuutoksen versiopäivityksen jälkeen ja nämä tehdään vk 26 lopulla. Lue lisää sovelluksen ominaisuuksista ja siitä miten saat sen teidänkin yhdistykselle käyttöön ja mitä se maksaa: Membook mobiilisovellus